MDO+ nascholingsdagen

Studiedagen van 3,5 uren met diverse vooraanstaande gastdocenten

Speciaal voor dirigenten die het Diploma Amateurkoordirigent op zak hebben, maar ook voor andere belangstellenden met een vergelijkbare muziekale achtergrond, zijn er de MDO+ nascholingsdagen, waarin steeds één bepaald aspect van de koordirectie grondig wordt uitgediept. Je kunt je per nascholingsdag afzonderlijk aanmelden. Elke nascholingsdag duurt van 10:00 tot 13:30 uur. De kosten per dag zijn € 32,50.

Let op: voor de MDO+dagen Werken met strijkorkest van Boudewijn Jansen geldt het volgende: er is plaats voor maximaal 8 actieve deelnemers. Zij betalen € 55,- per workshopdag, toehoorders betalen € 32,50. 


vr 15 juni 2018: Jos van der Sijde - De dirigeerbeweging en muzikale overdracht

Hoe laat je in de dirigeerbeweging meer zien dan instructie, wanneer wordt het meer dan alles 'in goede banen leiden'? Soms staat de instructie voorop, maar je wil als dirigent ook laten zien hoe er gezongen moet worden, welke muzikale expressie er gewenst wordt. Voor deze muzikale overdracht bestaan geen vaste gebaren. Jos van der Sijde helpt te zoeken naar gebaren die deze expressie zichtbaar kunnen maken.  

Aanmelden via de UCK-website


vr 5 okt 2018: Sylvia van der Vinne - KOORSCHOLING EN REPERTOIREKEUZE

Repertoirekeuze als methodische basis voor de opbouw en scholing van een kinderkoor. Deze studiedag wordt georganiseerd in samenwerking met de Kurt Thomas Stichting en Stichting Maestro. Voor de kinderkoordirigenten die deelnamen aan de kinderkoordirectiegroep van de Kurt Thomascursus 2018 is dit een eerste terugkomdag. Ook andere kinderkoordirigenten zijn van harte welkom.

Aanmelden via de UCK-website


vr 2 nov 2018: Marijke de Wit - KOORREGIE

Hoe eenvoudige elementen als beweging, focus, houding en opstelling, vanuit intentie en inleving gevoed, de zang versterken. Deelnemers aan deze studiedag wordt gevraagd vooraf twee (eenvoudige en nader te bepalen) koorwerken uit het hoofd te leren.

Aanmelden via de UCK-website


vr 14 dec 2018: Peggy Hegeman - STEMVORMING BIJ KINDERKOREN

Do’s & don’ts in de vocale scholing van kinderen in verschillende leeftijden. Deze studiedag wordt georganiseerd in samenwerking met de Kurt Thomas Stichting en Stichting Maestro. Voor de kinderkoordirigenten die deelnamen aan de Kinderkoordirectiegroep van de Kurt Thomascursus 2018 is dit een tweede terugkomdag. Ook andere kinderkoordirigenten zijn van harte welkom.

Aanmelden via de UCK-website


vr 11 jan 2019: Boudewijn Jansen - WERKEN MET ORKEST (1)

Koordirigenten kunnen gedurende drie workshopdagen werken aan delen uit de Symfonie nr. 5 van Franz Schubert. Tijdens deze eerste workshopdag worden de deelnemers zo goed mogelijk voorbereid op de practica met het orkest (8 mrt en 10 mei). Er is plaats voor zeven actieve cursisten. Deelname als toehoorder is ook mogelijk. Bladmuziek wordt vooraf toegestuurd.

Aanmelden via de UCK-website


vr 8 feb 2019: Jos van der Sijde - LESS IS MORE: DE KUNST VAN HET DIRIGEERGEBAAR

Aan de hand van enkele delen uit de “Stücke für Sprechchor” van Carl Orff laat Jos van der Sijde de deelnemers ervaren hoe het dirigeergebaar effectiever wordt wanneer je het vereenvoudigt en terugbrengt tot de kern. Bladmuziek wordt vooraf toegestuurd.

Aanmelden via de UCK-website


vr 8 mrt 2019: Boudewijn Jansen - WERKEN MET ORKEST (2)

Een orkest bestaande uit amateurmusici is beschikbaar voor deze tweede workshopdag met Boudewijn Jansen. Alleen dirigenten die ook deelnamen aan de eerste workshop (11 jan) kunnen praktisch aan de slag. Anderen zijn welkom als toehoorder.

Aanmelden via de UCK-website


vr 12 april 2019: Wilko Brouwers - WERKEN AAN KOORKLANK

Is koorklank louter afhankelijk van het stemmenmateriaal van de zangers of kan de koordirigent de koorklank beïnvloeden? Welke middelen zijn er voor deze beïnvloeding? Voor deze workshop is een practicumkoor beschikbaar. Bladmuziek wordt vooraf toegestuurd.

Aanmelden via de UCK-website


vr 10 mei 2019: Boudewijn Jansen - WERKEN MET ORKEST (3)

Een orkest bestaande uit amateurmusici is beschikbaar voor deze derde workshopdag met Boudewijn Jansen. Alleen dirigenten die ook deelnamen aan de eerdere workshops (11 jan en 8 mrt) kunnen praktisch aan de slag. Anderen zijn welkom als toehoorder.

Aanmelden via de UCK-website

Copyright © 2014-2018 Utrechts Centrum voor de Kunsten. Alle rechten voorbehouden.