Nieuws

14 december 2018: MDO+ STEMVORMING BIJ KINDERKOREN door Peggy Hegeman

Op vrijdag 14 december a.s. komt Peggy Hegeman naar het UCK om een nascholing te verzorgen over Stemvorming bij Kinderkoren. Peggy Hegeman is sopraan, docent zang en kinderkoordirectie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten en dirigent van het Souvenir Jeugdkoor in Tilburg.

Peggy vertelt over haar workshop op 14 december:
Bij deze workshop gaan we dieper in op de kinderstem waar tijdens de Kurt Thomas Cursus afgelopen zomer de eerste aanzet toe is gemaakt.Tijdens de KTC hebben we al met een kinderkoor gewerkt, maar hadden toen niet de tijd om ons echt te verdiepen in wat er daadwerkelijk klinkt en hoe we als dirigent daar invloed op uit kunnen oefenen.
De workshop zal bestaan uit een instructie- / informatiegedeelte en een praktijkgedeelte. Hoe is de ontwikkeling van de kinderstem? Op welke manier heb je invloed op deze ontwikkeling? Hoe kun je aan stemvorming doen zodat de kwaliteit van je kinderkoor verbetert? Welke oefeningen gebruik je? Kortom: alles rondom de kinderstem.
Het is een interactieve workshop: vragen vanuit de praktijk zijn welkom!

Tijdens deze workshop is de unieke mogelijkheid om de opgedane kennis meteen in praktijk te brengen door medewerking van de Kathedrale Koorschool.”

Deze studiedag wordt georganiseerd in samenwerking met de Kurt Thomas Stichting en Stichting Maestro. Voor de kinderkoordirigenten die deelnamen aan de Kinderkoordirectiegroep van de Kurt Thomascursus 2018 is dit een tweede terugkomdag. Ook andere (kinder)koordirigenten zijn van harte welkom.

De MDO+ nascholing ‘Stemvorming bij kinderkoren’ op 14 december duurt van 10.00 -13.30 uur. De kosten bedragen € 32,50. Je kunt je aanmelden op https://www.uck.nl/cursussen/inschrijven?cursus=58709&moment=79376


 

Copyright © 2014-2018 Utrechts Centrum voor de Kunsten. Alle rechten voorbehouden.