Nieuws

 

MDO+ dag 18 mei 2018: De basis van de dirigeerbeweging

Deze MDO+ nascholing door Jos van der Sijde geldt inmiddels als de ’jaarlijkse APK voor dirigenten’. Hij legt uit, doet voor en laat ervaren hoe de dirigeerbeweging op de meest natuurlijke manier functioneert.

Dirigeertechniek is meer dan het slaan van slagschema's. Met onze dirigeerbewegingen zijn we, als het goed is, in staat heel duidelijke aanwijzingen te geven: niet alleen tempo en dynamiek, maar ook frasering, articulatie en expressie.

In de MDO+-dagen met Jos van der Sijde leer je hoe jouw dirigeerbewegingen, mits je de basisprincipes goed hanteert, niet aan duidelijkheid overlaten. De eerste workshop op 18 mei gaat vooral over de basisprincipes, hoewel ook op die dag repertoire aan bod komt. De tweede workshop op 15 juni gaat meer over de muzikale toepassing van de basisprincipes. Bij de tweede workshop wordt bladmuziek vooraf toegestuurd.

De MDO+ nascholing duurt van 10.00 -13.30 uur. De kosten per studiedag zijn € 30,-.
Je kunt je aanmelden op https://www.uck.nl/cursussen/zoek/?doelgroep=47718&onderwerp=45431


15 juni 2018: OPEN DAG dirigentenopleidingen. 

Op vrijdag 15 juni ben je van harte welkom tijdens onze OPEN DAG. Het programma die dag begint om 9:45 uur met koffie/thee. Om 10:00 uur krijg je uitleg over de opbouw van de diverse opleidingen, cursussen en studiedagen voor koordirigenten, die het UCK te bieden heeft. Daarna woon je lessen bij van de Basiscursus en van de beide groepen van de Meerjarige Dirigenten Opleiding (MDO) en maak je kennis met de docenten. Ook krijg je enkele korte voorbeeldlessen.

De cursisten van MDO-I verzorgen een lunchpauzeconcert. Vanzelfsprekend is er alle ruimte voor het stellen van vragen. Om 13:30 uur is de OPEN DAG ten einde. Voor meer info wbrouwers@uck.nl

Copyright © 2014-2018 Utrechts Centrum voor de Kunsten. Alle rechten voorbehouden.